Lite om oss

Vi är två finlandssvenska tjejer som vill jobba för att få bort tabun och stigmat kring psykisk ohälsa. Vi har länge funderat på hur vi ska göra för att belysa och beröra psykisk ohälsa, och därför startade vi Starka tillsammans. Att det blev just #starkatillsammans är ganska självklart för oss eftersom vi ville ha en slogan som har en positiv klang, och som visar på att vi aldrig är ensamma.

Vi vet båda två hur viktigt det är att få stöd av omgivningen när man mår dåligt – att bara få skriva av sig åt någon som ”vet hur det är”, helt utan prestationskrav, kan vara livsviktigt. För att må bra måste man kunna prata om sina känslor, sånt som hänt och tankar om framtiden. Alla har inte möjligheten att prata med sina närstående, eller hittar inte modet att göra det. Där vill vi komma in som ett extra stöd. Bara för att vi människor helt enkelt är starkast tillsammans.

Vi hoppas och vill att Starka tillsammans ska kunna bli en trygg plats för människor att vända sig till. Främst av allt vill vi vara ett stöd och ett hopp. De människor vi fått mest empati och förståelse av under vår sjukdomstid är sådana som själva har haft det jobbigt – och det är vad vi vill ge tillbaka.

Lite mer om oss:

Angelica kommer ursprungligen från Vörå, är 22 år gammal och bor nu i Vasa på heltid. Jag studerar fjärde året till speciallärare och drömmer om att på något sätt kunna jobba med ungdomar som har det svårt i framtiden. Jag har själv erfarenhet av psykisk ohälsa; har gått igenom en svår depression, slagits med kronisk ångest och gått i terapier under många år. Just nu jobbar jag med mig själv varje dag för att hitta tillbaka, men jag tycker att jag har kommit så pass långt att jag nu vill satsa mer tid på att inte bara hjälpa mig själv utan också andra som går igenom liknande.
 
Jenny är en 19 åring som också är från Vörå men flyttade till Vasa hösten 2014 för att studera. Började studera till sjukskötare i höstas, men har nu en paus i studierna och hoppas på att få byta till socionomlinjen till nästa höst. Mina drömmar är de samma som Angelicas: att få jobba med ungdomar som har det extra svårt i livet. Att finnas som ett stöd och vara en hjälpande hand.
Jag har också erfarenhet av psykisk ohälsa (depression, panikångest, ångest, självskadebeteende och ätstörningar) och har nu gått i terapi i lite över ett år. Efter det jobbigaste året hittills i mitt liv är jag nu på väg tillbaka, starkare än nånsin. Därför vill jag nu vända mina erfarenheter och upplevelser till nåt positivt, och genom det kunna hjälpa andra som är i liknande situation som jag varit.

Våra privata bloggar: jennyrenqvist.blogspot.fi, ordomettliv.blogspot.fi
Instagram: starkatillsammans
Kik: starkatillsammans
Facebook: Starka tillsammans

Kontakta oss på: starkatillsammans@outlook.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s