För vi är starka tillsammans

Hej kära ni!

Det händer mycket med Starka Tillsammans just nu. Det är både skrämmande och spännande och intressant och roligt – allt på samma gång i en salig blandning. Förhoppningsvis kommer ni att höra och se mycket mer av oss snart, det är ju er vi fokuserar på. Alla ni som känner er annorlunda eller behöver någon att prata med. Vi är starka tillsammans och det kommer vi att förbli.

Jag tror att det är så människosläktet fungerar. Vi fungerar inte utan varandra. Vi behöver varandras stöd och omtanke, värme och empati – liksom vi behöver varandras sorg, ilska och förvirring. Det hjälper oss att förstå oss själva. Det hjälper oss att förstå andra.

För vi är inte så himla olika, vi människor. Vi känner liknande känslor allihop, i något skede av livet. Även om känslorna och tankarna inte är precis exakt likadana för någon, så känner vi dem. Känslor är en del av livet. En viktig del.

Det är ångest också, när jag tänker på saken. Ångest är ändå en annan sak, åtminstone för mig. Ångest för mig är en massa känslor som samlats i kroppen, som vi är oförmögna att få ut. Ångest är inte det samma som rädsla. Vi reagerar med ångest när något känns farligt, även om det kanske inte alls är det, inte på riktigt. Ångest är bara en känsla, en alarmklocka som signalerar att något är fel. Kanske något från det förflutna som spökar, kanske något i framtiden som oroar. Eller kanske något oförklarligt. Men; det är när den alarmklockan ringer, när ångesten ringer på dörren, som vi finns till allra främst.

Håll inte inne med ångesten. Håll inte inne med känslorna. Det är okej att känna – det är mänskligt att känna. Hur ont det än gör.

All kärlek,
Angelica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s